Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dvom zraneným lyžiarom pomáhal vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zo zjazdovky lyžiarskeho strediska Skalka pri Kremnici spadol smerom do lesa 12-ročný lyžiar z Veľkého Medera. Primárne mu pomáhali záchranári Horskej služby na Slovensku, potom zasahovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Banskej Bystrici.

Z vrtuľníka pomocou palubného navijaku spustili k pacientovi lekára, ktorý ho ošetril, zranenú končatinu zafixoval a rovnako navijakom evakuoval z miesta nehody. Chlapca so zlomeným stehnom vrtuľník previezol do nemocnice v Banskej Bystrici.

Posádka po odovzdaní pacienta letela na ďalší zásah. V Kremnických vrchoch v oblasti Zlatá studňa sa pri bežeckom lyžovaní zranila 27-ročná žena z Banskej Bystrice. Leteckí záchranári opäť pri zásahu spolupracovali so záchranármi z horskej služby. K pacientke, ktorá sa nachádzala v neprístupnom teréne, spustili z vrtuľníka lekára. S podozrením na zlomeninu ľavej dolnej končatiny ju navijakom dostal z miesta nehody. Po naložení na palubu vrtuľníka smerovali leteckí záchranári so zranenou do nemocnice v Banskej Bystrici. Agentúru SITA informovala Sylvia Galajda z AIR-TRANSPORT EUROPE.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu