Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Lyžiar spadol a stratil vedomie, zasahovali záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Na Hrebienku vo Vysokých Tatrách sa dnes pri sánkovaní zranil 12-ročný chlapec z Veľkej Lomnice. Horskú záchrannú službu požiadal o pomoc pracovník pozemnej lanovky.

Horskí záchranári zraneného sánkara na mieste ošetrili a pre podozrenie na poranenie chrbtice požiadali o prevoz vrtuľníkom. Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby transportovala chlapca na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice, informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Sylvia Galajda.

Dnes krátko popoludní zasahovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Banskej Bystrice v lyžiarskom stredisku Skalka pri Kremnici. "Na lyžiarskom svahu spadol a stratil vedomie 28-ročný lyžiar z Nových Zámkov," informovala Galajda. Pri pacientovi najprv zasahovali dobrovoľní horskí záchranári, ktorí pacienta previezli na miesto pristátia vrtuľníka. "Lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zistil, že muž mal nízku hladinu cukru, bol v hypoglykemickej kóme," uviedla Galajda a dodala, že po podaní liečiv sa pacient prebral a leteckí záchranári ho previezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu