Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri lyžovačke viacero nehôd, zasahoval vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air-Transport Europe dnes pomáhala viacerým zraneným pri športe. Košická posádka letela k zranenému 64-ročnému bežkárovi z Košíc, ktorý si pri páde na Kojšovskej holi zlomil nohu.

Záchranári tamojšej horskej služby ho na snežných saniach priviezli k vrtuľníku. Po ošetrení ho leteckí záchranári transportovali do Fakultnej nemocnice v Košiciach.

Popradskú posádku privolali k zranenému snowboardistovi do Vysokých Tatier. Na zjazdovke Esíčko na Štrbskom Plese sa desaťročný chlapec z Lučenca zrazil s lyžiarom. Leteckí záchranári spolupracovali s dobrovoľnými záchranármi Tatranskej horskej služby. Chlapca so zlomeninou stehna transportovali do popradskej nemocnice.

Zároveň prebiehala aj záchranná akcia v lyžiarskom stredisku Hriňová - Košútka. Na zjazdovke tam spadol 26-ročný snowboardista zo Zvolena. Banskobystrická posádka nemala možnosť s vrtuľníkom pristáť, tak záchranár spustil z vrtuľníka pomocou palubného navijaku lekára, ktorý zraneného ošetril. Z miesta nehody ho evakuovali rovnako pomocou palubného navijaku a po naložení na palubu vrtuľníka smerovali s pacientom do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

V súčasnosti ešte zasahuje posádka z Trenčína v lyžiarskom stredisku pri Púchove.

Dnes o tom informovala Sylvia Galajda z ATE.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu