Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nepokojné toky sa už ustálili, 3. stupeň len na Roňave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hladiny viacerých slovenských riek, ktoré v sobotu prudko zdvihol topiaci sa sneh a dážď, sa dnes ustálili alebo klesli. Tretí - najvyšší stupeň povodňovej aktivity zostal iba na rieke Roňava pri Michaľanoch na juhu východného Slovenska. Jej hladina však postupne klesá. Vyplýva to z údajov, ktoré na internetovej stránke zverejnil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Druhý povodňový stupeň popoludní dosiahol Ipeľ na vodomerných staniciach Salka a Vyškovce, napoludnie sa nad jeho hranicu posunul aj Bodrog v Strede nad Bodrogom. Hladina Moravy pri Kopčanoch zostala od rána ustálená na druhom stupni.

Zvyšok dňa by podľa predpoludňajšej predpovede SHMÚ nemal priniesť výdatnejšie zrážky. Meteorológovia očakávali polojasné až oblačné počasie. Oblačnosť má postupne pribúdať od juhozápadu, neskôr sa len ojedinele môže vyskytnúť občasný dážď.

Voda v korytách riek stúpala v dôsledku prudšieho oteplenia a topiaceho sa snehu. Hladiny tokov sa preto zvýšili najmä na juhu stredného a východného Slovenska, voda však väčšie škody nenapáchala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu