Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico: SDKÚ nemá záujem o zákon o pôvode majetku

Premiér Robert Fico
Premiér Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hlasovanie poslankyne národnej rady za SDKÚ-DS Lucie Žitňanskej, ktorá v parlamentnom ústavnoprávnom výbore nepodporila zmenu Ústavy, je podľa premiéra Roberta Fica "jasný signál, že SDKÚ-DS nemá záujem na prijatí zákona o preukazovaní pôvodu majetku, ktorý bude v súlade s Ústavou a bude mať reálne dopady na ľudí, ktorí nie sú schopní pôvod svojho majetku dokázať."

Uvádza sa to v stanovisku, ktoré poskytli z Tlačového a informačného odboru Úradu vlády. Reagujú ním na dnešné rokovanie ústavnoprávneho výboru, ktorý sa zaoberal návrhom zákona o preukazovaní pôvodu majetku a s tým súvisiacou zmenou Ústavy SR z dielne Roberta Fica. "Toto hlasovanie je v príkrom rozpore s doterajšími mediálnymi vyhláseniami SDKÚ-DS a odhaľuje skutočnú tvár strany, namočenú vo finančných škandáloch, aké nemajú obdoby," zdôrazňuje sa v stanovisku.

Žitňanská označila Ficovo stanovisko za nezmyselné. "Robiť takéto závery na základe hlasovania v ústavnoprávnom výbore je absurdné," zareagovala na premiérove slová. Ako pripomenula, SDKÚ-DS takýto zákon podporila aj v minulom a aj v tomto volebnom období. Návrh predložený premiérom je podľa nej "šitý horúcou ihlou" a hrozí, že zákon o preukazovaní pôvodu majetku bude opakovane len jeho predvolebným ťahom a bude ho možné na Ústavnom súde opäť zrušiť. "Robert Fico robí nepriateľa zo strany, ktorá má záujem takýto zákon prijať, dokonca venuje energiu do tvorby takýchto nezmyselných vyhlásení, ale nevšíma si svojich koaličných partnerov, ktorých bossovia nevedia vysvetliť svoje majetky a logicky ani nepodporujú jeho snahu," podotkla Žitňanská. Ako dodala, SDKÚ-DS je pripravená na vecné rokovanie o návrhu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu