Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Odročili kauzu expolicajta, ktorý mal úpáliť soka v láske

Peter Vido
Peter Vido

BRATISLAVA - Pre práceneschopnosť členky senátu odročil dnes Okresný súd Bratislava I pojednávanie v prípade expolicajta Petra Vida, obžalovaného z úkladnej vraždy údajného soka v láske, ktorého podľa obžaloby podpálil v aute. Proces bude pokračovať 4. mája.

Ešte v novembri jedna svedkyňa tvrdila, že obeť sa v minulosti vyhrážala samovraždou. Podľa jej slov mal v úmysle upáliť sa a zatiahnuť do toho aj obžalovaného. Žena sa to údajne dozvedela od brata, ktorý sa kamarátil s obžalovaným a aj s dnes už nebohým mužom. Bratovi to vraj povedal v minulosti sám poškodený, nevedela, či to bolo počas popíjania alkoholu.

Podľa obžaloby Peter Vido v auguste 2008 na ceste pri Plaveckom Štvrtku pri Hydinárskych závodoch svojím autom Volkswagen Passat zablokoval auto Opel Astra, ktoré šoféroval jeho sused Peter V. (32) (v prípade je zhoda iniciálok obžalovaného a poškodeného).

Potom obžalovaný pristúpil k dverám vodiča, vylial na neho benzín a zapálil ho. Mužovi začal horieť odev, s vážnymi zraneniami sa mu ale podarilo vyslobodiť sa z auta a vrátiť k vrátnici hydinárne, odkiaľ mu privolali pomoc. Hneď tvrdil, že mu zranenia spôsobil obžalovaný. Utrpel popáleniny na 96 percentách tela, na následky ktorých zomrel v nemocnici. Prokurátor Petra Vidu obžaloval aj za prechovávanie plastového vrecka s marihuanou, ktoré našli pri prehliadke jeho domu.

Obžalovaný vinu odmieta. Podľa jeho slov sa s obeťou poznal ako kamarát, pomáhali si ako susedia s prácami okolo domu. Už pred incidentom raz, keď mal jeho kamarát viac vypité, ho v noci zavolal na dvor na "poslednú cigaretu". Keď tam Peter Vido prišiel, tak bol jeho známy údajne celý obliaty od benzínu. Na súde obžalovaný tvrdil, že mu vtedy pomohol vyzliecť benzínom nasiaknuté šaty a podarilo sa mu dosiahnuť, aby išiel spať.

Keď neskôr rozprával o príhode susedovej manželke, tá mu vraj povedala, že už niečo podobné urobil s priviazanou slučkou na dvere.

Peter Vido tvrdí, že v deň incidentu boli dohodnutí, že za ním príde do práce. Keď ho čakal pred vchodom, tak videl, ako nesie malé bandasky do auta. S autami odchádzali za sebou, kamarát dlhšie neprichádzal.

Keď sa autom priblížil, išiel si obžalovaný od neho vypýtať zapaľovač. Pri pripaľovaní cigarety údajne počul výbuch, vnútro auta začalo horieť, dvere sa nedali otvoriť. Keď sa mu kamaráta nepodarilo vyslobodiť, išiel po vodu a potom zohnať pomoc. Keď sa vrátil, muž tam už nebol. Obžalovaný tvrdí, že si nevie vysvetliť, prečo jeho kamarát v nemocnici povedal, že ho zapálil, spory vraj nemali. Na otázku sudcu, či mal obžalovaný intímny vzťah s manželkou obete, odpovedal kladne, ale manžel ich podľa obžalovaného nikdy "nenačapal", mohol si to len myslieť. Manželke obete údajne pomáhal pripravovať písomné podanie na rozvod.

Súd prijal obžalobu proti expolicajtovi 14. mája 2009.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu