Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hľadaný narkobarón dostal pred rokmi slovenský pas

Darko Šarić
Darko Šarić

BRATISLAVA - Hľadaný údajný boss balkánskej drogovej mafie Darko Šarič získal pred štyrmi rokmi slovenský pas. Na Šariča vydalo Srbsko medzinárodný zatykač pre podozrenie, že stál za jedným z najväčších kontrabandov juhoamerických narkotík do Európy. Napísali to dnes viaceré denníky.

Slovenské ministerstvo vnútra udelenie občianstva Šaričovi bližšie nekomentovalo. "Darkovi Šaričovi bolo udelené v januári 2006, teda ešte za predchádzajúceho vedenia rezortu," povedala Alena Koišová z tlačového oddelenie ministerstva. Pripomenula, že podmienky na udelenie občianstva sa za súčasnej vlády sprísnili. Niekdajší minister vnútra Vladimír Palko vyzval úrady, aby zverejnil podklady, na základe ktorých Šarič získal slovenský pas.

Šaričov klan údajne stál za zásielkami asi 2,7 tony kokaínu za zhruba 120 miliónov eur, ktoré sa vlani podarilo odhaliť pri uruguajských brehoch a v Argentíne. "Popri modrých cestovných dokladoch medzičasom rozpadnutého štátu Srbsko a Čierna Hora má (Šarič) aj červený pas s dvojkrížom a trojvrším, ktorý mu otvára cestu nielen do celej schengenskej zóny, ale aj do ďalších štátov, kde sa Srbi inak bez víz nedostanú," poznamenal denník Pravda.

Denník Sme napísal, že Šariča sa na konci vlaňajška a začiatkom tohto roka neúspešne snažila chytiť srbská polícia. "Na letisku v Paríži utiekol do medzinárodnej zóny a zadržať ho nedokázali ani vo Viedni," poznamenalo Sme.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu