Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

V Tatrách zahynul pod lavínou horolezec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VYSOKÉ TATRY- Lavína vo Vysokých Tatrách si vyžiadala prvú tohtoročnú obeť. Snehová masa strhla včera popoludní pod Malým Kežmarským štítom litovského horolezca, ktorého sa už nepodarilo zachrániť. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS).

"Prvolezca lavína strhla. Počas pádu sa pretrhlo lano medzi ním a jeho spolulezcom, ktorý zostal na mieste," uviedla HZS, podľa ktorej lavínu pravdepodobne uvoľnil jeden z horolezcov.

Nešťastie spozorovala skupina slovenských horolezcov, ktorí našli spadnutého Litovčana už bez známok života. Privolaní členovia HZS spolu so psami začali prehľadávať lavínište, podľa vyjadrení horolezcov snehová masa viac ľudí nestrhla.

Vo Vysokých Tatrách bolo pre dnešok vyhlásené mierne lavínové nebezpečenstvo, teda druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej škály. HZS však upozornila na riziká padania lavín v žľaboch.

Viacero lavín spadlo na slovenskej strane Tatier v závere vlaňajška. Pád lavíny pri zostupe zo západotatranského Ostrého Roháča vtedy neprežil slovenský horolezec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu