Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vojak vraj trpí úchylkou: 13-ročnú školáčku zneužil a vyhodil z auta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Bývalý vojak Stanislav Seman sa dnes pred Okresným súdom v Prešove priznal k sexuálnemu zneužitiu 13-ročnej školáčky. Podrobnejšie však k činu, ktorý si nahral na mobilný telefón, nevypovedal. Vojakovi hrozí väzenie na jeden až päť rokov.

Rodina dievčaťa chce však dokázať, že muž obeť opakovane znásilnil, za čo by mu hrozil vyšší trest. Na sudcu a člena senátu tiež podali sťažnosť pre zaujatosť.

Incident sa stal vlani neďaleko Michaloviec. Seman ponúkol dievčaťu odvoz vo vlastnom aute. Z cesty však nečakane odbočil do poľa, kde došlo k súloži, podľa Semana dobrovoľnej. Styk dvakrát zopakoval, dievča potom vyhodil z auta a odišiel.

Právny zástupca bývalého vojaka hneď na začiatku procesu oznámil, že bývalý vojak urobí vyhlásenie, že je vinný. Mladík vzápätí sexuálny styk priznal. Súd potom od dokazovania činu upustil, vypočul len znalkyňu z odboru psychológie Danicu Caisovú.

Tá uviedla, že Seman trpí hebefíliou, jednou zo sexuálnych úchylok. Orientovaný je na dospievajúce dievčatá vo veku od 12 do 14 rokov. Znalkyňa tiež odporučila jeho liečbu, keďže inak by bolo pravdepodobné, že svoj čin zopakuje.

Rodina dievčaťa chce počas procesu dosiahnuť zmenu kvalifikácie činu. Podľa obžaloby totiž dievča so súložou súhlasilo, rodina však tvrdí, že školáčka bola dvakrát znásilnená. To napríklad dokazuje posttraumatický šok, ktorým dievča v súčasnosti údajne stále trpí. Ten vraj zodpovedá znásilneniu.

Právny zástupca dievčaťa Peter Straka dnes preto namietol príslušnosť prešovského súdu. Vec by mala byť podľa neho pridelená súdu v Michalovciach, keďže skutok sa stal neďaleko mesta. O žiadosti rozhodne Najvyšší súd.

Straka tiež namietol zaujatosť bývalého vojenského sudcu, ktorý proces vedie. Rodinu aj právneho zástupcu totiž pobúrilo jeho arogantné správanie. Sudca napríklad na žiadosť právneho zástupcu o udelenie slova ostro reagoval, že ak mu právnik ešte raz skočí do reči, tak s ním niečo urobí. O námietke zaujatosti rozhodne Krajský súd v Trenčíne. Súd pojednávanie odročil na 14. mája.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu