Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Slováci v Británii: Tínedžerku predávali na sex!

Marcel Dunka
Marcel Dunka

LONDÝN – Zo slovenskej tínedžerky urobili jej krajania vo Veľkej Británii sexuálnu otrokyňu! Spolu na 50 rokov väzenia odsúdili v piatok troch Slovákov, ktorí nútili k prostitúcii 15-ročné dievča. Súd im vymeral tresty za zneužívanie, zastrašovanie a ilegálne väznenie tínedžerky, ktorá je rovnako zo Slovenska. Informoval o tom na svojom portáli denník The Sun.

Šokujúci príbeh tínedžerky sa mal začať ešte na Slovensku po jej úteku z detského domova, kde skončila po smrti svojej matky. Pomoc jej mal ponúknuť príbuzný odsúdených, ktorý ju však nakoniec znásilnil a predal na sex.

Odsúdení potom v Británii dievča väznili a nútili k prostitúcii. Tínedžerku držali v dome Dunkovcov, pričom Marcela a Romana Dunkovcov označujú za väzniteľov. Dievča nútili k prostitúcii a drogám, za 12-hodninové "služby" mala mať sex s 15 mužmi. Ako uviedla tlmočníkovi, ak by sa pokúsila o útek, "povedali mi, že ma nájdu a zabijú."

Dievča mal na šiesty deň zachrániť jeden z jej klientov, ktorého požiadala o pomoc a ten všetko oznámil polícii a na jej väzniteľov zavolal políciu. Muži, ktorých denník identifikoval ako Romana Dunku (34) a Marcela Dunku (27) si posedia za mrežami 17 rokov. Roman Dunka mal podľa denníka spolu so svojou sestrou Alžbetou (26), ktorú označuje za prostitútku zo Sheffieldu, dostať dievča do Británie na falošný pas. "Dopustili ste sa podvodov, násilia, zastrašovania a nátlaku, aby ste z nej mali zisk. Vaše zločiny sú odporné celej spoločnosti," cituje denník sudcu Rogera Keena.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu