Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Eugen sexuálne zneužíval dcéru, mala 11 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE - Na tri roky väzenia v ústave so stredným stupňom stráženia odsúdil Okresný súd Košice-okolie Eugena (46) z okresu Revúca za sexuálne zneužívanie a súlož medzi príbuznými.

Podľa rozsudku mal muž od mája 2004 do októbra 2005 na rôznych miestach v okrese Revúca a okrese Košice-okolie pohlavný styk so svojou dcérou. V tom čase mala 11 rokov. Ako hlavný usvedčujúci dôkaz súd vyhodnotil výpoveď dievčaťa. Tá na hlavnom pojednávaní opísala viacero prípadov zneužitia otcom.

Súd v tomto smere oprel rozsudok o posudok psychológa. Podľa jeho záverov, aj keď je dievča mentálne retardované, svoju výpoveď si nemohla vymyslieť ani na ňu nemohla byť niekým nahovorená. Znalec to vysvetlil tým, že uvádzala také detaily a okolnosti, ktoré musia pochádzať z reálne prežitých udalostí.

Eugen na súde tvrdil, že je nevinný. Prišiel s verziou, že dcéra s matkou - jeho bývalou manželkou, sa mu chcú pomstiť, lebo sa pohádali pre nájomné, keď im v roku 2005 dovolil, aby u neho bývali. Proti rozsudku sa odvolal. Prípad sa dostane na Krajský súd v Košiciach. Ten už raz zrušil rozsudok okresného súdu z roku 2007, ktorým obžalovaného odsúdil na štyri roky väzenia, a nariadil prvostupňovému súdu, aby doplnil dokazovanie.

Prípad vyšiel na povrch vďaka učiteľke maloletej. Dievča za ňou v priebehu vyučovacej hodiny prišlo a začalo rozprávať, ako mala s otcom pohlavný styk na poli, v kríkoch či stavbe. Učiteľka hneď išla za riaditeľkou, ktorá zavolala políciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu