Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rožňavčan dostal za vraždu s loveckou dýkou 23 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: isifa)

BRATISLAVA - Vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy dnes senát Okresného súdu Košice I uznal Ladislava R. (1984) z Rožňavy. Uložil mu trest odňatia slobody na 23 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Rozsudok ešte nie je právoplatný, obžalovaný podal odvolanie a prokurátor sa nevyjadril.

Tragická udalosť, pri ktorej prišiel o život Vladislav L. (1965), sa stala 3. novembra 2007 v skorých ranných hodinách na Námestí baníkov v Rožňave. Ladislav R. podľa obžaloby v opitosti, s úmyslom zmocniť sa vecí zosnulého, ho zozadu napadol loveckou dýkou s 12 centimetrov dlhou čepeľou.

Podľa žalobcu obeť prudko bodol do pravej strany krku a spôsobil mu poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Na mieste činu obžalovaný napadnutému mužovi odcudzil peňaženku, v ktorej mal 1 020 slovenských korún (33,86 eura), občiansky preukaz, platobnú kartu a mobilný telefón. Obžalovaný sa k spáchaniu skutku nepriznal. V záverečnej reči uviedol: „Ja som ho nezabil.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu