Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Dočasným riadením TUAD poverili Kneppa

Prorektor Trenčianskej univerzity Ivan Knepp
Prorektor Trenčianskej univerzity Ivan Knepp (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister školstva Ján Mikolaj poveril od marca dočasným riadením Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne jej prorektora Ivana Kneppa. Na stretnutí s novinármi o tom informoval minister.

Kneppa za zastupujúceho rektora už skôr zvolil akademický senát školy. Zmeny vo vedení školy nastali potom, ako kontrola ministerstva školstva potvrdila, že univerzita napríklad udeľovala tituly za neštandardne rýchle štúdium.

Súčasný rektor Miroslav Mečár sa vzdal funkcie začiatkom januára. Škola údajne v rozpore so zákonom umožnila niekoľkým stovkám poslucháčov prestup z celoživotného na vysokoškolské štúdium, pričom im započítala výsledky z celoživotného vzdelávania. Absolventi tiež vraj platili za štúdium cez neziskové organizácie, hoci to zákon zakazoval. Minister preto zakázal univerzite prijímať záujemcov na jeden študijný program; jeho úrad tiež podal trestné oznámenie na prokuratúru pre podozrenie z podvodu, podplácania a falšovania verejnej listiny.

"Urobili sme závažné rozhodnutia s cieľom pomôcť tejto škole, aby vedela pripraviť nový školský rok," povedal Mikolaj. Nedávne rozhodnutie akademického senátu, ktorý pred časom zvolil Kneppa za zastupujúceho rektora, bolo podľa neho v súlade so zákonom.

Naopak, skorší verdikt akademického senátu o odvolaní doterajšieho rektora Mečára z funkcie označil za nezákonný. "Prvý akademický senát, ktorý sa uskutočnil a odvolal Mečára z funkcie, nebol stopercentne legislatívne čistý," tvrdil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu