Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Na obchvate chytili Čecha: 35 podvodov!

Diaľničný obchvat v Bratislave.
Diaľničný obchvat v Bratislave. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na diaľničnom obchvate v Bratislave v piatok okolo pol ôsmej večer zadržali hľadaného úverového podvodníka (46) z českých Domažlíc. Muž pravdepodobne mieril na tajnú schôdzku so svojimi priateľmi. Slovenskí detektívi muža zadržali na základe ročnej spolupráce s českými kolegami z Plzne.

Prekvapený muž sa nijako nebránil a okamžite sa k svojim skutkom aj identite priznal.

Informovala o tom dnes česká polícia. Podľa informácií českých detektívov sa celý rok ukrýval v Rakúsku, Nemecku a predovšetkým na Slovensku. V súčasnej dobe nie sú potvrdené informácie, že by sa podobných rokovaní dopúšťal aj v uvedených krajinách.

Muž sa špecializoval na úverové podvody, pri ktorých získaval dôveru, ale aj peniaze svojich klientov, ktoré potom využíval pre svoju potrebu. Podľa detektívov je muž podozrivý, že v Českej republike zorganizoval približne 35 úverových podvodov so škodou vyše desať miliónov. Za tieto skutky bol v Česku odsúdený na 8 rokov. Navyše Okresný súd v Tachove vydal v decembri minulého roka Európsky zatýkací rozkaz pre spáchanie trestných činov podvodu, za ktorý mu hrozí ďaľší trest väzenia až na štyri roky. V súčasnosti rozhoduje slovenská justícia o uvalení vydávacej väzby a bude posudzovať, kedy muža vydá do Českej republiky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu