Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Policajti chytili policajtov: Praví falošných!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ NITRA - Falošní policajti, ktorí úradovali ešte v decembri v bytovke v obci Čechy v Novozámockom okrese, už skončili v rukách skutočných policajtov. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, novozámockým kriminalistom sa podarilo mužov vypátrať.

Ide o Jozefa (43) z obce Dvory nad Žitavou a Gabriela (30) z Nových Zámkov. Vyšetrovateľ ich obvinil za prečin porušovania domovej slobody a krádež v spolupáchateľstve. Hrozí im za to väzenie až na päť rokov. Obvinení začiatkom decembra zavítali do jedného z bytov bytovky v obci Čechy.

Mladíkovi, ktorý im otvoril, oznámili, že hľadajú drogy, jeden z nich držal v ruke zbraň. Mladý muž im ukázal doklady, jeden z falošných policajtov prehľadával byt, druhý sa postaral o mladíka a jeho kamaráta. Po prehliadke bytu chlapci zistili, že im chýba 20 eur a tak podozrivý záťah ohlásili na polícii.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom verejnosť upozorňuje, že policajti sa ústne preukazujú iba vo výnimočných prípadoch. Hneď, ako to okolnosti dovolia, sa preukážu služobným preukazom alebo odznakom. Príslušnosť k policajnému zboru preukazuje policajt služobnou rovnošatou s identifikačným číslom a menovkou s menom, priezviskom, prípadne titulom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu