Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

NBÚ: Poštu rozvážajú na aute za 1 800 000 Sk!

Šéf NBÚ Ugor.
Šéf NBÚ Ugor.

BRATISLAVA - Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) to skutočne prehnal! Na rozvážanie pošty používa auto značky Volvo za takmer dva milióny Sk! Ide o vozidlo, ktoré si dal kúpiť ešte bývalý šéf NBÚ Mojžiš. Jeho nástupcovi Ugorovi sa však asi nepáčilo. Vymenil ho za luxusný Volkswagen Phaeton. A s volvom naložil naozaj originálne. Preradil ho kuriérom!

Volvo kúpil NBÚ koncom roku 2001 za 1,8 milióna Sk. Vtedajšiemu šéfovi Mojžišovi sa zdalo bezpečné. Za také ho však nepovažuje súčasný riaditeľ Ugor. Prednedávnom si totiž zaobstaral Volkswagen Phaeton. Volvo síce na NBÚ zostalo, využíva sa však na úplne iné účely, na aké bolo zakúpené.

"Vytváral sa nový odbor a auto tam bolo preradené. Bude využívané na kuriérske služby. Rozhodlo sa tak aj na základe toho, že volvo bolo viackrát havarované, a teda nebolo už spoľahlivé na prevozy šéfa úradu," uviedol zástupca riaditeľa Kancelárie NBÚ Goldschmidt.

Počínanie NBÚ je viac ako zarážajúce. Navyše, keď pri nákupe auta zrejme porušil cenový limit na nákup vozidiel. Podľa našich informácií totiž zaplatil za Volkswagen Phaeton viac ako dva milióny korún! Z vládneho nariadenia však vyplýva, že úrad môže na tieto účely použiť najviac dva milióny Sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu