Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Opozícia: Protest na podporu Kaliňáka bol úplný nonsens

Kaliňáka podporili aj bezpečnostné zložky
Kaliňáka podporili aj bezpečnostné zložky (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za svoju politickú povinnosť a ústavnú zodpovednosť považovala opozícia podanie návrhu na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aj keď dopredu vedela, že úspešná nebude a šéf rezortu post obháji.

„Som presvedčený, že dôvod na odvolanie ministra bol,“ povedal po hlasovaní predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský. Zároveň ho mrzí, že v slovenskej politike sa udomácňuje prvok, ktorý nepovažuje za dobrý.

Ak má niekto vyvodiť politickú zodpovednosť, snaží sa uhýbať vracaním sa do minulosti, vysvetlil. „Vládny minister nemôže v národnej rade padnúť, to by padla vláda,“ komentoval šéf poslaneckého klubu SDKÚ-DS Stanislav Janiš.

Efekt mimoriadnych schôdzí je v tom, aby upozornili na prešľapy vlády na pôde parlamentu, ktorý má kontrolovať vládnu moc, podotkol. Podľa jeho slov zaznelo dosť vecí na to, aby minister Kaliňák minimálne zvažoval svoju funkciu a vôbec svoje pôsobenie na ministerstve vnútra.

Poslanec kritizoval najmä demonštráciu policajtov pred parlamentom, ktorou podporili svojho rezortného šéfa. „Na politické odvolávanie ministra vnútra prídu ozbrojené zložky proti poslancom opozície, to je v demokratickom štáte úplný nonsens,“ zdôraznil.

„ Bohužiaľ sa asi vraciame k ľudovým milíciám,“ dodal. Samotný minister sa po hlasovaní poďakoval všetkým policajtom za ich činnosť, ktorú robia pre slovenských občanov.

„Keď sa stane ešte nejaká chyba, pretože chyby sa diali, dejú a budú sa diať, rád si za nich, za ich kvalitnú prácu, tieto chyby zodpoviem v parlamente pred touto opozíciou,“ povedal.

Podľa neho iba dvaja z množstva vystupujúcich poslancov hovorili k veci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu