Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Palko: Kaliňák zaťahuje policajtov do politiky

Vladimír Palko
Vladimír Palko

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák podľa nezaradeného poslanca Národnej rady SR Vladimíra Palka (KDS) zaťahuje do politiky celý policajný zbor.

„Domnieval som sa, že časy politizácie polície sú už dávnou minulosťou. Ale vy ich zaťahujete do novej hanby,“ povedal počas dnešnej parlamentnej rozpravy k ministrovmu odvolávaniu Palko. Komentoval tak dnešnú demonštráciu policajných odborárov, ktorí prišli pred budovu národnej rady podporiť svojho ministra.

Nezaradený poslanec František Mikloško (KDS) pripúšťa, že zákon dovoľuje a odbory majú právo vysloviť svoj názor a brániť svojich zamestnancov. Ale policajné odbory nemajú právo protestovať pri výsostne politickom akte pri odvolávaní ministra, zdôraznil Mikloško. Každú manifestáciu alebo demonštráciu považuje za nátlakovú akciu. „Nedám sa manipulovať nátlakovými akciami ani policajných odborov,“ vyhlásil.

Postup policajných odborárov obhajovala poslankyňa za Smer-SD Jana Vaľová. „Videli sme, že za Kaliňáka sa postavili jeho podriadení, za ministrovania Palka bol známy nápis Palko je orgán. Myslím si, že tu niet čo dodať,“ kontrovala Vaľová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu