Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šéf NBÚ Ugor má nové auto! Prečo je však také drahé?

Riaditeľ Národného bezpečnostného úradu Aurel Ugor Zobraziť galériu (2)
Riaditeľ Národného bezpečnostného úradu Aurel Ugor

BRATISLAVA - Po ministroch sa na novom aute vyváža aj riaditeľ Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Aurel Ugor. Na svoju prepravu využíva luxusný Volkswagen Phaeton. Jeho kúpou však NBÚ pravdepodobne porušil nariadenie vlády týkajúce sa cenového limitu na nákup vozidiel.

Norma určuje, že NBÚ môže na tieto účely použiť najviac dva milióny Sk. Katalógová cena Phaetonu sa však pohybuje v oveľa vyšších cenových hladinách! Najlacnejší volkswagen tohto typu stojí podľa katalógu 2,3 milióna a najdrahší 4,6 milióna korún. Zástupca riaditeľa Kancelárie NBÚ Ivan Goldschmidt však odmietol prezradiť, koľko úrad "zacvakal" za kúpu auta pre svojho šéfa.

To aj napriek tomu, že ide o štátnu inštitúciu! No oduševnene odôvodňoval opodstatnenosť takéhoto nákupu. "Pán riaditeľ nemá zo zákona nárok na ochranu. Vzhľadom na funkciu, ktorú zastáva, však musí byť postarané o bezpečnosť jeho osoby a NBÚ to musí urobiť vlastnými silami. Aj tieto skutočnosti sa brali do úvahy pri výbere auta," vysvetľoval Goldschmidt s tým, že Phaeton je na tieto účely najadekvátnejší.

Aurel Ugor sa na post šéfa NBÚ dostal ako nominant ANO. Vo funkcii vystriedal odvolaného Jána Mojžiša, ktorého vláda odvolala v októbri 2003 na podnet premiéra. Ten Mojžiša zaradil do tzv. skupinky škodiacej štátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu