Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Každý minister dostane nové luxusné auto!

V prepychovej limuzíne sa bude vyvážať aj premiér Dzurinda.
V prepychovej limuzíne sa bude vyvážať aj premiér Dzurinda.

BRATISLAVA - Slovenským ministrom, tým je hej! Všetci sa začali, alebo sa už onedlho začnú voziť v nových luxusných autách. Ide o vozidlá, ktoré boli zakúpené na februárový summit prezidentov Busha a Putina. Peniaze použité na tieto účely pritom odsúhlasila práve vláda. Zdá sa teda, že 91-miliónová investícia sa členom kabinetu oplatila.

Skutočnosť, že sa ministri vozia, alebo budú voziť v nových autách, potvrdil šéf Úradu na ochranu ústavných činiteľov Ján Packa. "Všetci ministri dostanú niektoré z áut, ktoré sme zakúpili na summit. Prvé sme vymenili vozidlá s rokom výroby 1996 až 1998," povedal Packa.

Nové auto, luxusnú limuzínu BMW 745 Li dostane aj premiér Dzurinda. "Samozrejme, počítame aj s obmenou auta pre premiéra. Stane sa tak v najbližších týždňoch," dodal Packa. Najlepšie však obišli členovia vlády, ktorí netušiac, že SR sa stane dejiskom významného podujatia, si vlani z vlastných rezortov vyčlenili peniaze na kúpu vozidiel. Dostali však aj autá zo summitu. Ministrom Ruskovi, Kaníkovi či Zajacovi tak krášlia garáž hneď dve nablýskané "fára".

Ministerstvo vnútra kúpilo na summit 15 automobilov, vrátane špeciálnych. Použilo na to 91 miliónov Sk. Na otázku prečo neboli vozidlá len zapožičané, prišla odpoveď, že "MV si zapožičalo 50 automobilov. Autá, ktoré sme zakúpili, potrebujeme na prevoz zahraničných delegácií a budeme ich potrebovať aj naďa-lej".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu