Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Gašparovič: Opäť sa vozí v aute za 8 000 000 korún!

Prezident SR Ivan Gašparovič Zobraziť galériu (4)
Prezident SR Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič pravdepodobne zistil, že voziť sa v starom BMW nie až také pohodlné, ako tvrdil jeho hovorca. Nohy sa predsa len lepšie naťahujú v šesť metrov dlhej luxusnej limuzíne. A tak hlava štátu v týchto dňoch opäť vymenila autá - starý bavorák za osemmiliónový Mercedes Pullman.

Gašparovič mal luxusný Pullman zapožičaný na reprezentačné úče-ly počas summitu Bush - Putin. Pohodlie mercedesu si užíval niekoľko týždňov. V polovici marca sa však ľudový prezident radšej vrátil k starému bavoráku. Jeho hovorca Trubač vtedy uviedol, že Gašparovič sa v sedmičkovom BMW cíti aj tak pohodlnejšie.

Fakt, že v súčasnosti sa prezident opäť preváža v Pullmane, komentoval slovami: "Pán prezident o aute nerozhoduje! Prideľuje mu ho Úrad na ochranu ústavných činiteľov. A keď sme už pri tom, bavorák je naozaj starý. Pozrite sa, aké autá majú ministri!" rozohnil sa Trubač.

Na argument, že šéfovia rezortov o autá požiadali a vyčlenili si na ne aj prostriedky a či by teda nebolo jednoduchšie aj pre hlavu štátu oficiálne žiadať nové auto než neustále čakať, aké jej bude pridelené, Trubač odpovedal, že "prezidentská kancelária na to peniaze nemá".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu