Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V KDH to kvôli Bielikovi vrie!

Pavol Bielik
Pavol Bielik

BRATISLAVA - V KDH je napätá atmosféra! Kauza okolo račianskeho starostu Pavla Bielika, obžalovaného z brania päťmiliónového úplatku, postavila proti sebe bratislavskú krajskú radu a predsedníctvo strany.

Politickí analytici už naznačili, že najnovšia situácia v KDH zrejme odzrkadľuje problémy vnútri hnutia, ktoré nie je až také súdržné, ako sa navonok prezentuje.

Bratislavská krajská rada, ktorej je Bielik šéfom, na svojom stredajšom rokovaní vôbec nehlasovala o jeho odvolaní z funkcie. A to napriek tomu, že Bielika vyzval k odstúpeniu samotný líder KDH Hrušovský. Reakcia predsedníctva hnutia nenechala na seba dlho čakať. Na včerajšom stretnutí vyjadrili najvyšší predstavitelia KDH podporu Hrušovskému a postoj krajskej rady označili za politické zlyhanie a spochybnenie základných princípov politiky KDH.

Napriek tvrdej kritike však predsedníctvo neprijalo žiadne konkrétne opatrenia. Podpredseda KDH Minárik to odôvodnil slovami, že stanovy hnutia síce umožňujú odvolať Bielika, ale za daného stavu na to nie je čas. "Momentálne nemáme inú možnosť, len vplývať a presviedčať členov krajskej rady, aby prehodnotili svoje stanovisko a rešpektovali žiadosť predsedu KDH," tvrdí Minárik, ktorý netajil sklamanie nad politickou a morálnou vyspelosťou niektorých členov rady. ň

Analytik Mesežnikov však v súvislosti s aktuálnou situáciou v KDH upozornil, že autorita predsedu Hrušovského je do určitej miery otrasená. "Mal by siahnuť ku krokom, ktoré minimálne nebudú spochybňovať jeho schopnosť efektívne riadiť stranu," podčiarkol Mesežnikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu