Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SHMÚ varuje: Pozor na snehové jazyky a záveje

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Pre celé Slovensko je vyhlásená výstraha prvého stupňa, problém môže nastať so snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa budú tvoriť po celom Slovensku.

Výstraha prvého stupňa hovorí, že síce predpokladaná intenzita a výskyt nebezpečného javu sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu a je to potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Píše sa to na stránke www.shmu.sk.

Na krajnom západe a západe Podunajskej nížiny je výstraha vydaná do dnešného poludnia, na východe Podunajskej nížiny, Strednom Pohroní a Horehroní do 18:00 a v ostatných častiach krajiny až do polnoci 29. januára.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem celého úseku D2 a D1 Bratislava - Ilava, kde je na vozovke čerstvý sneh do dvoch centimetrov.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý, v hornatejších oblastiach Slovenska miestami pokrytý vrstvou utlačeného až zľadovateného snehu do dvoch centimetrov. Na západe územia sú cesty vplyvom hustého sneženia pokryté vrstvou čerstvého snehu do dvoch centimetrov.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne zasnežený a pokrytý vrstvou utlačeného až miestami zľadovateného snehu hrúbky do dvoch centimetrov, okrem priechodov Dargov, Ďurďošík, Skýcov, Homôlka, Branisko, Podspády, Pusté Pole, Dobšiná, Čertovica, Zbojská, Soroška a Šturec, ktorých povrch je suchý.

Horský priechod Donovaly je uzavretý pre nákladné vozidlá dlhé viac ako 10 metrov. Na Orave a v okresoch Martin a Turčianske Teplice sa vplyvom silného vetra a sneženia na cestách miestami vytvárajú snehové jazyky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu