Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zlodeji kovov od leta vykrádali zberňu v Komárne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOMÁRNO – Komárňanskú zberňu surovín si vyhliadla štvorica dlhoprstých. Muži odtiaľ od júna 2009 kradli hlavne meď a mosadz. Za obeť im padli aj plechy zo závlahovej čerpacej stanice a poškodili aj transformátor.

Podľa policajnej správy štvorica mužov (20 až 40 rokov) z Marcelovej začala zo zberne kradnúť pravdepodobne vlani v júni. V lete si vzali meď uloženú v troch debničkách a piatich igelitových vreciach. 24. novembra sa vrátili a ukradli 214 kg medenej suroviny. Pár dní predtým tam pritom zlodeji šarapatili tiež. Vtedy si odniesli z unimobunky 150 kg medi a 20 kg mosadze.

Do tej iste zberne sa vybrali aj vlani v noci z 11. na 12. decembra. Zmizla opäť meď a mosadz. Škoda je spolu okolo 2380 eur.

Podarený štvorlístok sa vlani v decembri vlámal aj do závlahovej čerpacej stanice v komárňanskej časti Ďulov dvor. Tam ukradli elektromotor a plech. Aj tu už predtým boli a to hneď dvakrát. V tomto prípade je škoda až 16 tisíc eur.

Tento január poškodili aj transformátor pri Bátorových Kosihách. Za to aj za krádeže vzácnych kovov im hrozí až dvojročné väzenie. Informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu