Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zamestnávateľovi ukradli 30 ton hliníka, predali ho do zberu!

BANSKÁ BYSTRICA/GALANTA - Trojica mužov z okresu Galanta okradla podľa polície svojho zamestnávateľa od januára tohto roku o viac ako 30 ton hliníka. Odliatky z ľahkého kovu firmy z Matúškova pri Galante predali do zberu, informovala dnes polícia. Mužom hrozí v prípade dokázania viny trest od troch do desiatich rokov väzenia.

"Vyšetrovateľ obvinil z krádeže trojicu mužov ešte vo štvrtok, sú stíhaní na slobode," doplnil policajný hovorca Ľuboš Homola. Firme podľa neho vznikla škoda za viac ako 1,8 milióna korún (59.749 eur).

Ako sa mužom podarilo také veľké množstvo kovu ukradnúť, polícia neuviedla. Hliník sa na Slovensku v súčasnosti vykupuje od 30 do 40 korún za kilogram (približne od jedného eura do 1,33 eura), na jar bola jeho cena o desať korún (33 centov) vyššia.

Krádeže farebných kovov sú pomerne časté. Zlodeji sa však zameriavajú najmä na nestrážené medené a hliníkové vodiče napríklad telekomunikácií. Z firiem problémom čelí napríklad spracovateľ medi, Kovohuty Krompachy. Tie pre časté krádeže medeného šrotu zo skladu odložili na jar tohto roku plánovanú investíciu do elektrolýzy a hydrometalurgickej výroby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu