Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zlodeji opäť ukradli z R1 stĺpiky z oplotenia!

Neznámy páchateľ ukradol 150 stĺpikov zo záchranného plota Zobraziť galériu (7)
Neznámy páchateľ ukradol 150 stĺpikov zo záchranného plota

BANSKÁ BYSTRICA - Ochranný plot proti zveri na rýchlostnej ceste medzi Zvolenom a Banskou Bystricou sa nedarí dokončiť. Už druhýkrát totiž padol za obeť zlodejom. Tí si odniesli vyše 150 kusov stĺpikov a spôsobili tisícové škody.

Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. „V čase od 23. 12. 2009 do 12.1. , doposiaľ nezistený páchateľ , ukradol na rýchlostnej komunikácii R-1 z Banskej Bystrice do Zvolena, od dopravnej značky označujúcej začiatok okresu Zvolen po pravej strane, 151 kusov oceľových pozinkovaných stĺpikov z oplotenia zabraňujúcemu vstupu divo žijúcej zveri na komunikáciu,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Po prestrihnutí pletiva a španovacích drôtov na pletive, stĺpiky vytiahol zo zemných skrutiek. „Spoločnosti zo Zvolena vznikla krádežou a poškodením pletiva celková škoda 2270 eur,“ doplnila hovorkyňa.

Prvýkrát ukradli zlodeji vyše 100 kusov stĺpikov 9. decembra minulého roka. Vtedy spôsobili škodu za takmer tisíc eur. Teraz sa situácia zopakovala a škody sú oveľa vyššie.

Zlodeji touto krádežou poriadne nahnevali vodičov. Na bezpečnú jazdu po rýchlostnej ceste R1 medzi Zvolenom a Banskou Bystricou totiž čakajú už niekoľko rokov. Havárie so zvieratami sa tam stávajú veľmi často. A práve plot má kolíziám zabrániť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu