Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vraždu v Charlie´s si Litovčan odsedí na Slovensku

Charlie's pub
Charlie's pub

BRATISLAVA - Litovčan Orestas Buklys, ktorého predvlani odsúdili za vraždu študenta v bratislavskom Charlie's pube v roku 2001, si od štvrtka odpykáva trest vo väzení na Slovensku. Dnes to potvrdil hovorca ministerstva spravodlivosti Michal Jurči.

Násilník sa napriek verdiktu Najvyššieho súdu zdržiaval v zahraničí. Podľa dostupných informácií ho na Slovensko v uplynulých dňoch previezli z Nemecka.

"Môžem potvrdiť toľko, že muž je od štvrtka vo výkone trestu na Slovensku," poznamenal Jurči. Ďalšie podrobnosti neuviedol. Podľa sudcov Litovčan 25. decembra 2001 počas diskotéky pri potýčke, ktorá podľa svedkov vznikla pre náhodne rozliaty pohár, dobodal študenta Martina Revického. Buklys tvrdil, že je nevinný.

Výpovede viacerých svedkov vraj ovplyvnil brat obete. Jeden zo svedkov však potvrdil, že ho videl, ako sa bije s obeťou. Utajený svedok tiež uviedol, že pri odchode z diskotéky mu Buklys povedal, že vraždil a má o tom mlčať. Litovčanovi vymerali takzvaný súhrnný trest, muža polícia zadržala i pri vykrádaní auta. V minulosti tiež zaútočil na policajta. Buklysa médiá spájali s údajným šéfom ukrajinsko-slovenskej mafie Volodymyrom Jegorom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu