Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Úradník utopil manželku, ktorá sa pridala k jehovistom

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Bankový úradník z Karlových Varov v septembri 2007 utopil vo vani po hádke svoju manželku. Zoznámili sa cez inzerát, žili spolu 15 rokov a mali tri deti.

Žena ale začala sympatizovať so Svedkami Jehovovými a niekoľko mesiacov pred svojou smrťou si našla partnera, s ktorým chcela založiť novú rodinu, čo jej manžel ťažko znášal.

V deň vraždy prišla žena za ním so zmluvou na predaj parcely, na ktorej pôvodne spoločne plánovali domček. Rozhodla sa, že chce pozemok predať a peniaze použije na kúpu domu, v ktorom býval jej nový priateľ. Manžel s tým súhlasil a šiel si napustiť vaňu. V kúpelni mala žena ďalšie požiadavky. Keď ju muž začal prosiť, aby ho neopúšťala, začala mu nadávať. Potom ju strčil do vane a vo vode zaľahol. Chcel údajne umlčať zlo, ktoré z nej vychádzalo. Keď zistil, že manželka nedýcha, zavolal najskôr svojej matke lekárke a až po konzultácii s ňou potom privolal záchranku. Zdravotníkom sa podarilo obnoviť u ženy srdcovú činnosť, pacientka však po pár dňoch zomrela v nemocnici na ťažký opuch mozgu.

Muž tvrdí, že si na moment, keď topil svoju ženu, nepamätá. V minulosti sa liečil na psychiatrii, podľa lekárov trpí poruchou adaptácie a sociálnou fóbiou.

"Manželku som miloval. Nedokážem sa s tým vyrovnať," povedal sudcom. Úradník pôvodne dostal desať rokov za vraždu. Pražský vrchný súd čin podľa nového trestného zákonníka prekvalifikoval na zabitie a muž dostal šesť rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu