Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Spadnutá zábrana leží na ceste už mesiac

BRANISKO - Diaľnica v smere od Prešova do tunela Branisko je neprejazdná už mesiac. Nepozorný vodič vtedy narazil do kovovej zábrany výškovo ohraničujúcej autá, ktoré môžu vojsť do tunela. Tá však aj po tridsiatich dňoch leží na ceste.

Auto, ktoré do zábrany s výškou 4,5 metra narazilo, viezlo na korbe staré unimobunky. Podľa názoru Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorá diaľnicu spravuje, takýto materiál by za normálnych okolností nemal v žiadnom prípade zhodiť zábranu, lebo je mäkký. "Myslíme si, že zábrana nebola správne nainštalovaná, preto ju teraz reklamujeme u dodávateľa," povedal hovorca spoločnosti Marcel Jánošík. Momentálne teda prebieha reklamačné konanie, ktoré uvedenie diaľnice do pôvodného stavu zdržiava. Zatiaľ nik nevie povedať, kedy bude znova k dispozícii motoristom. "Pred siedmimi dňami nám povedali, že sa tak stane možno o dva-tri týždne," odhaduje M. Jánošík.

Nepomohlo by ani to, keby zábranu jednoducho odstránili z cesty, aby ju neblokovala. Diaľničná spoločnosť si nemôže dovoliť, aby autá vchádzali do tunela bez toho, aby prešli cez "orezávatko", ako zábranu volajú. "Mohlo by sa stať, že v tuneli by vysoký náklad spôsobil ešte väčšie škody," tvrdí M. Jánošík. Autá teda musia aj ďalej jazdiť po starej ceste cez obec Fričovce, kde je rovnaká zábrana tiež nainštalovaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu