Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

NAD VECOU Semtex a heroín do vašej batožiny - pre dobrú vec

Riaditeľ Hraničnej a cudzineckej polície Tibor Mako
Riaditeľ Hraničnej a cudzineckej polície Tibor Mako

BRATISLAVA - Prípad nevinných zopár gramov policajnej trhaviny (menej ako desať deka tresky) na palube lietadla obnažil opäť raz hyenizmus médií v plnej nahote.

Vyčerpávajúce úsilie slovenskej polície urobiť naše letiská a občanov bezpečnejšími pred hrozbou terorizmu sa neprajníci Slovenska nerozpakujú prezentovať ako riskantné, nerozvážne, či dokonca hlúpe! Pritom som presvedčený, že minister vnútra, policajný prezident, či šéf SIS sú ľudia kompetentní, múdri, rozvážni, schopní posúdiť mieru rizika nejakej menšej detonácie v lietadle. Ak takýto spôsob tréningu posvätili, tak nepochybne s pokynmi na minimalizovanie počtu civilných obetí. Veď napokon aj americký prezident povedal, že v boji s terorizmom je treba rátať so stratami...

Na celom prípade je skôr znepokojujúce, že pod tlakom udalostí sa minister rozhodol upustiť od invenčnej tréningovej metódy, ktorá prinášala ovocie. Veď ako inak by sme sa dozvedeli, že v celej akcii zlyhal konkrétny policajný pes, ktorého na rozdiel od ministra, či policajného šéfa čaká pochmúrna budúcnosť – určite vyhadzov, možno aj šarha. Je nespravodlivé, že na jediné individuálne zlyhanie psa musí doplácať znížením bezpečnosti celé Slovensko. Nie je jasné, ako dlho už policajti podsúvajú na cestujúcim na letiskách do batožiny trhavinu alebo drogy, takže vlastne ani nevieme, koľkokrát sa napríklad ocitla trhavina na palube lietadla smerujúceho do Budapešti. Známy však nedávno letel do Číny a keďže mu nenašli v batožine heroín, vrátil sa živý a zdravý, čo je jasný signál, že by bolo nesprávne hádzať do šarhovho vreca spolu s policajným psom aj ministra vnútra. Nezabúdajme, chce len naše dobro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu