Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ukončili vyšetrovanie výbuchu v novozámockom paneláku

BRATISLAVA/NOVÉ ZÁMKY - Po niekoľkých mesiacoch vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie výbuchu nástražného systému v novozámockom paneláku, pri ktorom zahynula 63-ročná žena.

Osemstranový vyšetrovací spis podľa informácií nitrianskeho policajného hovorcu Miloša Fábryho poputuje na krajskú prokuratúru s návrhom na obžalobu z trestného činu všeobecného ohrozenia.

Incident sa odohral ešte koncom júla v paneláku na Cyrilometodskej ulici v Nových Zámkoch. Vo chvíli, keď do vchodu vstúpila 38-ročná žena, otriasol domom výbuch. Ženu tlaková vlna vymrštila pred vchod a akoby zázrakom prežila. Detonačný účinok prerazil časť steny, na ktorej bola výbušnina umiestnená a o život prišla 63-ročná obyvateľka domu. Podozrivým už v tom čase bol bývalý manžel zranenej ženy 39-ročný Jozef zo Šale. Ako uviedol Fábry, dvojica bola osem rokov rozvedená a mali spory o výchove ich dieťaťa.

Policajti vykonali množstvo procesných úkonov, všetko však smerovalo proti Jozefovi. Policajti ho o niekoľko dní obvinili a poputoval do väzby. Do dnešného dňa sa nepriznal, no svedeckými výpoveďami, znaleckými posudkami a previerkami sa zistilo, že Jozef do jednej zo schránok nainštaloval asi pol kilogramu výbušniny trinitrotoluén a na zosilnenie účinku do zmesi vložil kovové guličky a valčeky, výbušninu na diaľku inicioval. Útok jednoznačne smeroval proti jeho bývalej manželke, ktorá je stále práceneschopná, informoval Fábry. Páchateľovi hrozí 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu