Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pátranie po Milanovi Rafaelovi zatiaľ stále neúspešné

Milan Rafael
Milan Rafael

BRATISLAVA - Polícia aj dnes pokračuje v pátraní po dvojnásobnom vrahovi Milanovi Rafaelovi. Do akcie je zapojených viac ako dvesto policajtov a 24 hodín sa preverujú informácie prichádzajúce od občanov, ale aj poznatky získané operatívnou cestou.

V utorok sa do pátrania zapojilo viac ako 140 policajtov v Nitrianskom kraji. Podľa informácií zástupkyne nitrianskeho policajného hovorcu Renáty Čuhákovej vykonali viacero previerok na možných miestach jeho pobytu.

Išlo o desiatky vstupov do vytipovaných miest v okolí miest Tlmače, Vráble či Kozárovce, ďalšie polícia plánuje a priebežne vykonáva. Preverovaní sú aj priatelia, známi a príbuzní páchateľa. Za informáciu, ktorá povedie k zadržaniu Rafaela, ponúka polícia aj finančnú odmenu. Ako uviedla Čuháková, polícia za všetky doterajšie informácie od občanov ďakuje a prosí aj naďalej o pomoc pri pátraní. Akékoľvek informácie o pohybe a pobyte dvojnásobného vraha podávajte na telefónne číslo 158.

Milan Rafael podľa svedkov vraždil vo štvrtok popoludní okolo 15:30 v obci Mýtne Ludany v Levickom okrese. Motívom jeho činu bola zrejme pomsta, pretože do obce prišiel za svojou družkou, 18-ročnou Evou K., ktorá pred časom na neho podala trestné oznámenie. Deň po prepustení z väzby, kde bol pre násilnú trestnú činnosť, navštívil rodinný dom Evy, ktorá mu však oznámila, že sa rozchádzajú. Rafael odchádzal k svojmu oranžovému mercedesu, avšak skôr, ako nastúpil, začal strieľať.

Otca Evy, 48-ročného Jána K. zastrelil jednou ranou do hlavy, brata, 20-ročného Jána K., usmrtil tromi strelami do hrudníka. Matku družky, 39-ročnú Evu K. ako aj samotnú dievčinu vážne postrelil. Obe budú mať trvalé následky, pričom mladšia žena zostane zrejme doživotným invalidom. Dvojnásobný vrah odišiel z miesta činu na svojom mercedese, ktorý polícia neskôr našla odstavený neďaleko obce Žemberovce. Neznáme je jeho oblečenie, pretože 38-ročný muž sa po spáchaní vrážd stihol vo svojom dome prezliecť.

Rafael zabíjal po návrate z väzby, jeho spis si vyžiadal na preskúmanie minister spravodlivosti Daniel Lipšic. Ako uviedol, takýto krok nevráti život ľuďom, ktorí boli zavraždení a nie je to systémové riešenie. Systémové je podľa neho prijať také trestné kódexy, ktoré budú lepšie chrániť spoločnosť, a to tak, že budú dlhodobejšie a niekedy aj trvalo izolovať páchateľov násilných trestných zločinov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu