Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pre vysoké dane z nehnuteľností bude plávanie v Iuvente drahšie

BRATISLAVA - Miestne dane z nehnuteľností sa zrejme podpíšu pod drahšie vstupné na jednej z troch bratislavských funkčných plavární, v Iuvente v Karlovej Vsi.

Ako dodal pre agentúru SITA generálny riaditeľ Iuventy František Hegedüs, organizácia pravdepodobne zvýši aj poplatky za krúžky, ktoré prevádzkuje nielen v Karlovej Vsi, ale aj na Búdkovej ceste v Starom Meste. Podľa Hegedüsa je v rukách predstaviteľov samosprávy, či súčasné ceny krúžkov zostanú nezmenené. Tí však doposiaľ na výzvu Iuventy na odpustenie dane pre verejnoprospešné aktivity občanov nereagovali.

Hegedüs sa obáva, že zvýšením vstupného sa plávanie ako aj členstvo v rôznych detských plaveckých krúžkoch môže ľahko stať pre mnohé rodiny nedosiahnuteľným luxusom. Riaditeľ tvrdí, že dodatočné dane aj pre verejnoprospešné aktivity sú trochu ako rana pod pás od tých, ktorí by mali vytvárať prostredie pre lepší život občanov mesta. Hospodárenie plavárne je pritom úplne bez štátnych alebo mestských dotácií, na všetko si musí Iuventa zarobiť sama, dodal.

Riaditeľ Iuventy pripomína, aká je v Bratislave kritická situácia s plavárňami. Dodáva, že plaváreň v Iuvente je jednou z troch v meste, ktoré sú pravidelne otvorené pre verejnosť. Pre porovnanie, susedná Viedeň má približne 80 verejných plavární.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu