Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Trnavský útulok pre bezdomovcov je už takmer plný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Prvé mrazy sa postarali o to, že trnavská nocľaháreň pre bezdomovcov je takmer plná. Nocľaháreň má kapacitu 41 miest, z toho 33 pre mužov a osem pre ženy.

„Voľné sú už len dve-tri miesta pre mužov,“ informovala Jarmila Mrvová zo sociálneho odboru mestského úradu. S ochladzovaním podľa nej postupne začali prichádzať aj ľudia, ktorí doteraz trávili noci vonku. „Sú to väčšinou starí známi, ktorí tu prespávali aj v lete,“ doplnila Mrvová. Mesto má tak ako po minulé roky pripravenú aj rezervnú miestnosť s 20 až 25 lôžkami, keby kapacita nocľahárne nepostačovala. Podľa Mrvovej ju zatiaľ nemuseli použiť.

Trnavský útulok pre bezdomovcov poskytuje nocľah zdarma, podmienkou je trvalý pobyt v Trnave a dodržiavanie zákazu alkoholu a omamných látok. Výnimkou je obdobie silných mrazov, keď pracovníci nerozlišujú a prijmú aj ľudí pod vplyvom alkoholu, ak nie sú agresívni. V takom prípade však musia najskôr absolvovať lekárske vyšetrenie. V Trnave žije približne 60 bezdomovcov. Mesto na nich myslí aj počas Vianoc. Od roku 1994 každoročne organizujú vianočný obed pre opustených a bezdomovcov. Tento rok sa uskutoční 22. decembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu