Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Srbsku sfalšovali slovenské kolky za 1,2 milióna!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Slovensku sa podľa polície v uplynulých rokoch objavilo vyše 50 tisíc nepravých kolkov viacerých nominálnych hodnôt, ktoré v Srbsku vyrobila medzinárodná skupina falšovateľov. Štátu tak spôsobila škodu za najmenej 1,2 milióna eur (vyše 36 miliónov korún). Za falšovanie kolkových známok obvinili 16 ľudí, polovica z nich čelí i obvineniu zo založenia zločineckej skupiny. Dnes o tom informovala polícia.

"Organizátor zločineckej skupiny sa priamo podieľal na falšovaní kolkových známok a to tým, že poskytol pravé kolkové známky ako vzory pre výrobu falzifikátov a zároveň zháňal ďalšie komponenty na výrobu falzifikátov pre potreby srbskej zločineckej skupiny zodpovednej za výrobu," poznamenala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.

Obvinený podľa nej zabezpečoval aj dovoz falzifikátov na Slovensko. Ďalší členovia skupiny potom falošné kolky uvádzali do obehu.

Falzifikáty sa podľa polície objavili napríklad aj na fiktívnych žalobách, ktoré na súde podali niektorí z obvinených. Neskôr žaloby stiahli a požiadali o vrátenie súdneho poplatku. Dvaja z falšovateľov sa medzičasom už dostali pred súd, ktorý im vymeral podmienečné tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu