Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vakcína už má registráciu, dodali 30 tisíc

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Správe štátnych hmotných rezerv včera francúzska farmaceutická spoločnosť dodala 30 tisíc dávok vakcíny Panenza proti pandemickému kmeňu chrípkového vírusu A(H1N1).

"Do konca roka by na Slovensko malo byť distribuovaných ďalších 20 tisíc dávok pandemickej vakcíny Panenza. Distribučná spoločnosť zabezpečí okamžitú distribúciu vakcín k určeným odberateľom podľa plánu Správy štátnych hmotných rezerv SR," uviedla komunikačná manažérka Sanofi-aventis Pharma Slovakia s.r.o. Beáta Kujanová. Podľa nej bola vakcína Panenza riadne zaregistrovaná vo Francúzsku 16. novembra tohto roku.

"Na základe tejto registrácie vydal Štátny ústav pre kontrolu liečiv 10. decembra rozhodnutie o registrácii vakcíny Panenza," informovala.

Spoločnosť dodá Slovensku celkom milión dávok neadjuvantných vakcín pod obchodným názvom Panenza. "Dohodnutá cena 7,60 € za jednu vakcínu je plne v súlade s medzinárodným cenami Sanofi Pasteur pre pandemickú vakcínu a sú v nej už zarátané náklady na distribúciu, striekačky a ihly na aplikáciu," uviedla. Po prvej tohtoročnej dodávke 50 tisícok vakcín príde ďalšia, v približnom objeme 400 - 500 tisíc dávok, v priebehu januára budúceho roka a posledná dodávka z celkového objemu milión vakcín príde na Slovensko do konca februára budúceho roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu