Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na politickej scéne je nová strana Zelená vlna

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na politickej scéne Slovenska pribudla ďalšia strana Zelená vlna, ktorá dnes mala ustanovujúci republikový kongres v Bratislave. „Názov je symbolický, vo voľnom preklade znamená voľný priechod. Chceme dať zelenú občanom tejto krajiny, pretože viacerí z nich sú apatickí k politike. A my to chceme zmeniť“, povedal prvý podpredseda strany a člen prípravného výboru Július Kolenič.

Za predsedu strany zvolili Mária Miklošiho. Zelená vlna bude mať štyroch podpredsedov. Generálnym sekretárom strany sa stal Patrik Dvořák. Zelená vlna v svojom programe dáva dôraz na viacero oblastí najmä v sociálnom a zdravotníckom rezorte.

„Sme strana zložená výlučne z odborníkov, ani jeden z nás nepôsobil aktívne v politike pred 89. prelomovým rokom. Sme nezaťažení minulosťou, nemáme žiadneho kostlivca v skrini. Sme presvedčení, že naša politická scéna nutne potrebuje novú, zdravú krv,“ povedal predseda Zelenej Vlny Mikloši.

Strana sa priraďuje do stredu politického spektra. „Prijmeme dobré myšlienky tak od ľavice, ako aj od pravice. Sme pripravení na spoluprácu s každým rozumným subjektom, ktorý chce rovnako ako my zlepšiť kvalitu života všetkých ľudí“, uviedol Mikloši.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu