Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Češka, ktorá zomrela v Poprade, mala novú chrípku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD - Češka, ktorá koncom novembra náhle zomrela v Poprade, bola nakazená vírusom novej chrípky. Žena tiež trpela reumatizmom a zápalom srdcového svalu. Dnes to potvrdil hovorca Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Milan Michalič.

Na prípad dnes upozornil denník Korzár, ktorý pripomenul, že v regióne už po nakazení novou chrípkou zomreli dvaja ľudia. "Mala vírus prasacej chrípky. Musíme ešte spresniť, či zápal srdcového svalu vyvolala práve táto chrípka, alebo bola žena zápalom postihnutá už skôr," uviedol Michalič.

Lekári by diagnózu mali spresniť dnes. Žena (33) sa niekoľko dní pred náhlou smrťou necítila dobre, neustupovali jej vysoké teploty. Z choroby sa liečila doma, stav sa však postupne komplikoval. Jej druh napokon ráno 27. novembra privolal rýchlu lekársku pomoc, tá však už ženu napriek viacerým pokusom neoživila.

Na Slovensku zomreli v uplynulých týždňoch viacerí ľudia nakazení vírusom chrípky A (H1N1). Naposledy zomrel v nedeľu v myjavskej nemocnici 42-ročný pacient. Prípady úmrtia ľudí s rovnakou chrípkou hlásia všetky okolité krajiny. Počet potvrdených ochorení na novú chrípku na Slovensku presiahol 700. Prvé vakcíny proti vírusu by do krajiny mali doraziť do konca roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu