Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Trnavskom kraji 18 prípadov novej chrípky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA – Od pondelka v Trnavskom kraji potvrdili 18 prípadov ochorení na nový vírus chrípky AH1N1. Najviac - sedem prípadov, zaznamenali v okrese Galanta, v okrese Senica tri prípady, v okresoch Trnava, Skalica a Dunajská Streda po dva prípady ochorení a v okresoch Hlohovec a Piešťany ochorel na novú chrípku jeden človek.

Od začiatku pandémie bolo v Trnavskom kraji diagnostikovaných 55 ochorení vyvolaných pandemickým vírusom AH1N1. Informovala o tom Dagmar Kollárová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Počet akútnych respiračných ochorení oproti predchádzajúcemu týždňu mierne klesol. Lekári v kraji zaznamenali vo svojich ambulanciách 10 852 prípadov akútnych respiračných ochorení, čo je o deväť percent menej ako v minulom týždni. Z celkového počtu prípadov ochorení lekári diagnostikovali typickú chrípku 2 865 krát, čo predstavuje nárast o 226 prípadov. Najviac choré sú naďalej deti do päť rokov, pri ktorých zaznamenali mierny nárast ochorení na chrípku. V tomto týždni však pribudlo chorých aj vo vekovej kategórii šesť až 14 rokov, 20 až 59 rokov a nad 60 rokov.

Chrípkové prázdniny vyhlásili v 22 školských zariadeniach v okresoch Trnava, Galanta, Piešťany, Hlohovec a Dunajská Streda. Spolu uzatvorili 12 predškolských zariadení, deväť základných škôl a jednu strednú školu. Podľa Kollárovej má chrípka naďalej charakter lokálnych epidémií. V ďalších dňoch a týždňoch očakávajú nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu