Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico Dzurindovi: Trápny, po ôsmich rokoch ma sleduje

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico dnes ostro zaútočil na predsedu najsilnejšej opozičnej strany SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu, ktorý ešte minulý týždeň vládu kritizoval za jej výjazdové rokovanie v Poprade.

Predseda vlády počas parlamentnej Hodiny otázok reagoval na jeho citát „je mi ľúto, ale vláda ničí Slovensko“, ktorý podľa neho povedal šéf opozičnej strany v hoteli na tlačovej besede v Poprade, oproti miestu, kde zasadala vláda. „Je to trápne, smiešne a ponižujúce,“ tvrdil Fico. Pripomenul, že súčasný poslanec predtým viedol osem rokov vládu a teraz kritizuje súčasnú a prenasleduje ju na jej rokovaniach. „Je to trápne, aby po ôsmich rokoch šéfovia ma prenasledoval,“ tvrdil Fico.

Dodal, že vláda v regióne, v ktorom zasadal, podporila projekty za deväť miliónov eur. Premiér Fico počas pätnástich minút, ktoré má vyčlenené, odpovedal len na dve otázky. Otázku o tom, ako hodnotí výjazdové rokovanie vlády v Poprade a zvlášť problematiku cestovného ruchu, mu položila jeho spolustraníčka Ľubica Rošková.

Ďalšiu dal Tibor Lebocký, rovnako zo Smeru. Fica sa opýtal: „Vážený pán premiér, je Slovenská republika spokojná s dohodami o obsadení čelných pozícií Európskej únie?“ Fico obhajoval post podpredsedu Európskej komisie (EK), ktorý získal slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu