Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Milan Urbáni v HZDS zrejme skončil

Milan Urbáni
Milan Urbáni

BRATISLAVA - Milan Urbáni v ĽS-HZDS zrejme skončil, informovala večer televízia TA3. Rozhodlo o tom dnešné rokovanie vedenia strany. Ústredná tajomníčka strany Ivana Kapráliková pre TA3 potvrdila, že Urbániho vyzývajú na odchod zo strany.

Milan Urbáni podľa TA 3 prišiel na rokovanie grémia v dobrej nálade. S úsmevom na tvári si odchod z HZDS nepripúšťal. "Ja o tom neviem, " povedal Urbáni v reportáži. Predseda strany Vladimír Mečiar potvrdil, že personálna otázka týkajúca sa Urbániho sa mala na dnešnom straníckom grémiu riešiť.

Obaja sa stretli za jedným rokovacím stolom. Po krátkom čase však Milan Urbáni nečakane odišiel. Podľa zistení TA3 tak urobil po tom, ako Mečiar začal riešiť jeho vylúčenie. Politické grémium rokovalo šesť hodín.

"Vyzvalo pána Milana Urbániho, aby odovzdal svoje členstvo strane. Je to porušenie aj stanov, pán Urbáni pôsobil aj v iných štruktúrach druhej politickej strany," povedala ústredná tajomníčka strany Ivana Kapráliková. V médiách sa totiž objavili informácie, že chce vstúpiť do Európskej demokratickej strany.

Politik porušenie stanov odmieta. Hovorí o tom, že strane pomohol v ťažkých časoch, napríklad pri nedávnom vstupe hnutia do európskych štruktúr.

"Nevidím dôvod na môj odchod zo strany, pre ktorú som toľko spravil. Mám tam strašne veľa priateľov, známych. A keď si niekto myslí, predseda strany, že som strane uškodil, nech ma vyhodia zo strany," povedal Urbáni. Podľa TA3 má jeho osud teraz v rukách vedenie a najmä Vladimír Mečiar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu