Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tretie krajské voľby sa skončili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Slovensku sa skončili tretie voľby do vyšších územných celkov (VÚC). O 22:00 sa uzavreli dvere v 5 902 volebných miestnostiach a členovia okrskových komisií začali sčítavať hlasy. O budúcich ôsmich predsedoch krajov a 408 poslancoch v nich mohlo dnes rozhodovať takmer 4,4 milióna ľudí zapísaných vo voličských zoznamoch.

Volebný deň dnes sprevádzali rôzne podnety. Ústredná volebná komisia riešila napríklad vedenie volebnej kampane v čase moratória, a to najmä na internetových stránkach v rôznych podobách. Vedenie takejto kampane je totiž zakázané. Objavili sa aj podozrenia z údajného kupovania hlasov v niektorých obciach na Liptove a v samosprávach Prešovského kraja, ktoré začala riešiť polícia.

Jeden prípad polícia oficiálne potvrdila. Dopustil sa ho muž v Starej Ľubovni, kde navádzal rómskych voličov, aby volili konkrétnych kandidátov pod konkrétnym číslom. Novinárom to povedal policajný viceprezident Stanislav Jankovič, ktorý prišiel na Ústrednú volebnú komisiu. Oficiálne výsledky dnešného hlasovania vyhlási volebná komisia v nedeľu predpoludním.

Priebežné neoficiálne výsledky hlasovania bude už dnes po skončení hlasovania zverejňovať Štatistický úrad SR na http://www.statistics.sk a na http://www.volbysr.sk. Zverejňovať sa budú po zápisniciach okrskových volebných komisií približne od 22:30 - 22:45.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu