Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odvolali piatich riaditeľov, šéfovali eurofondom

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny

BRATISLAVA - Na ministerstve práce prišlo o miesto päť riaditeľov. Rezort tvrdí, že nejde o veľké upratovanie, ide údajne iba o organizačné zmeny. Všetci odvolaní riaditelia sa venovali problematike eurofondov. Uviedla to televízia Markíza.

O miesto prišla riaditeľka agentúry, ktorá má na starosti eurofondy, s ňou odišli ďalší štyria riaditelia.

"Nie je dôvod ďalej túto otázku komentovať, naozaj ide o odbornú personálnu problematiku," povedal pre Markízu hovorca rezortu práce Michal Stuška.

"Na týchto postoch sa ľudia striedajú práve preto, že sú politicky dosadzovaní, teda politicky nominovaní," tvrdí odborník na eurofondy.

"Takúto zásadnú zmenu celého top manažmentu som videl len pri výmene vlády," dodal Miroslav Beblavý z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť.

"Môžeme odmietnuť, že odborní pracovníci pri čerpaní eurofondov sú politickí nominanti alebo stranícki príslušníci," oponoval Stuška.

Rezort tvrdí, že pozície riaditeľov agentúry už nebudú. Zároveň však hovorca pripustil, že vzniknú iné. Agentúra, ktorá prišla o celé vedenie, je zodpovedná napríklad aj za dozeranie na kritizované sociálne podniky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu