Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri razii našli Vietnamcom takmer tonu marihuany!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

TRNAVA - Dokopy 970 kilogramov vysoko kvalitnej marihuany v surovom stave zaistili policajti počas razie v priestoroch bývalých Trnavských automobilových závodov na Coburgovej ulici v Trnave.

Od decembra 2008 mali priestory v prenájme občania vietnamskej národnosti pod zámienkou, že tam opracúvajú kameň. V jednom z nevyužitých skladov však pestovali marihuanu indoorovým spôsobom, čo je urýchlený rast za využitia prísunu umelých hnojív, zavlažovania a tepla. Podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Andrey Polačikovej Vietnamci z objektu nevychádzali, mali tam zabezpečenú stravu, kuchynku a miesto na prespanie.

Počas akcie s krycím názvom Hanoi II boli v objekte štyria občania vietnamského pôvodu od 30 do 43 rokov. Policajti tam objavili 1 900 rastlín, vysokých 30 až 120 centimetrov. Marihuanu pestovali v hale s rozmermi 70 krát 25 metrov v pätnástich samostatných miestnostiach. Podľa Polačikovej by sa dalo z takmer tony zaistenej marihuany získať asi 300 kg sušiny, z čoho sa dá vyrobiť približne 700 000 dávok. Na čiernom trhu by mali hodnotu asi 3,5 milióna eur.

Vietnamci si v bývalej automobilke vybudovali malú fabriku - zariadenie na pestovanie marihuany obsahovalo 531 výbojok na vyhrievanie, 531 deflektorov, 531 transformátorov, ventilátory, zariadenie na odsávanie vzduchu, merače vlhkosti a teploty vzduchu. Pestovatelia spotrebovali mesačne elektrinu za 20 000 eur. Vyšetrovateľ obvinil štvoricu Vietnamcov z drogovej trestnej činnosti, sú stíhaní vo väzbe a hrozí im trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu