Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SDKÚ: Fico ničí morálku spoločnosti, šíri zlobu a nenávisť!

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Opozičná SDKÚ-DS dnes predstavila na tlačovej besede alternatívu "k Ficovmu ničeniu Slovenska". Touto alternatívou má byť jej projekt obnovme.sk. Podľa čelných predstaviteľov strany Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša počítajú v tomto projekte so spoluprácou širokej verejnosti.

Na webovej stránke obnovme.sk môžu občania svojimi nápadmi pomôcť vyriešeniu súčasných problémov Slovenska, za ktorými je podľa SDKÚ-DS vláda Roberta Fica. Podľa opozičnej strany je tento projekt tiež možnosť pre nových ľudí ako aj na konzultácie s odbornou verejnosťou. Ako uviedol Dzurinda, čím skôr začneme s obnovou, tým budú náklady na ňu menšie.

"Čím skôr dokážeme zastaviť toto obdobie ničenia Slovenska, tým skôr príde šanca na jeho obnovu. A čím skôr príde pre Slovensko šanca na obnovu našej krajiny, tým budú menšie aj náklady," povedal predseda SDKÚ-DS Dzurinda, podľa ktorého by mal byť projekt obnovy dopracovaný s pomocou občianskej verejnosti. SDKÚ-DS na stránke www.obnovme.sk predstavuje popri svojich štyroch politicko-programových tímoch možnosť predkladať akékoľvek návrhy, podnety, nápady, ako zlepšiť program strany. "Okrem toho pokračujeme v bilbordovej kampani. Od zajtra (10. novembra) spúšťame jej ďalšiu, tretiu fázu, v ktorej sa vlastne hlásime k tomu, že chceme obnoviť Slovensko a chceme pripraviť taký program, ktorý bude znamenať nielen zastavenie ničenia Slovenska, ale aj jasný návrh, ako obnoviť úspešné Slovensko," oznámil Mikloš. Fico ničí morálku spoločnosti, šíri zlobu a nenávisť, myslí si vedúci protikrízového tímu SDKÚ-DS Eugen Jurzyca. "Surovo útočí na kohokoľvek, kto vyjadrí iný názor než on," povedal a zdôraznil, že obnova krajiny by sa mala začať s obnovou morálky. "Aby dušu Slovenska netvorili nástenkový tender, predaj emisných kvót a katastrofálny spôsob riešenia týchto káuz," povedal.

Podpredseda opozičnej strany Mikloš vidí hlavnú zodpovednosť za súčasný stav slovenskej spoločnosti v politike premiéra a predsedu strany Smer-SD Roberta Fica. "Odmietame v budúcnosti vytváranie koalície so stranou Smer, ktorá nesie hlavnú zodpovednosť za dnešné ničenie Slovenska," povedal Mikloš. "Tak ako nebola obnova po Mečiarovi možná s Mečiarom, tak nebude po Ficovi možná s Ficom. To je to kľúčové a podstatné," zhodnotil Mikloš. Program na obnovu Slovenska sa dá podľa Dzurindu uskutočniť v spolupráci s KDH. "A myslím, že sa dá zabezpečiť, aby tou kritickou masou, ktorá takýto problém pretlačí, bola spolupráca SDKÚ-DS a KDH," povedal predseda SDKÚ-DS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu