Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico so Štefanovom možno kalkuluje, tvrdí Dzurinda

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ďalšie odvolávanie ministra výstavby Štefanova je zbytočné divadlo. Tvrdí premiér Robert Fico. Šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda si ale myslí, že Fico možno ministra odvolá po hlasovaní o rozpočte. Fico je ochotný sa baviť o prípadnej nedôvere ministrovi, ak kontrola Najvyššieho kontrolného úradu preukáže nehospodárnosť s nakladaním peňazí.

„Vyvolá to zbytočnú búrku v pohári v parlamente,“ vyhlásil ohľadom opozičného návrhu na odvolanie. Koalícia však chce povedať na mimoriadnej schôdzi, koľko peňazí dostali z takzvaného nástenkového tendra denníky a televízie. Podľa Dzurindu ale Fico možno s odvolaním vyčkáva na schválenie budúcoročného rozpočtu.

„Nevylučujem takúto možnosť, že kalkuluje povedzme s odvolaním pána Štefanova po tom, čo SNS poslušne zahlasuje za štátny rozpočet,“ konštatoval. Návrh na odvolanie ministra výstavby s podpismi poslancov odovzdajú do podateľne parlamentu asi dnes. Dzurinda pripomenul aj sľub premiéra Fica, že v prípade podozrenia zo zlyhania niektorého z členov vlády bude konať do troch sekúnd.

„Predseda vlády úplne rezignoval na svoje odhodlanie vyvodzovať dôsledky voči ľuďom, ktorí zjavne zlyhajú,“ konštatuje líder SDKÚ. Fico zase obvinil opozíciu z farizejstva. Kvôli odvolávaniu ministerky spravodlivosti Petríkovej, ktorá je vo funkcii krátko. Tiež kvôli poslancovi SDKÚ. Ten kritizoval rekonštrukciu Bratislavského hradu, ale teraz je so zrekonštruovaným hradom na predvolebnom billboarde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu