Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na hodine otázok viac študentov ako poslancov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O pravidelnú popoludňajšiu štvrtkovú Hodinu otázok v parlamente, ktorá je posledným bodom 42. schôdze, veľa poslancov záujem neprejavilo. Odpovede predsedu vlády a ministrov na poslanecké otázky počúvala v sále necelá dvadsiatka z nich.

Väčšina zákonodarcov opustila budovu parlamentu predpoludňajšom hlasovaní o návrhu zákona o strategických podnikoch. Viac poslucháčov mali členovia kabinetu na balkóne, odkiaľ ich sledovali študenti. Za premiéra Roberta Fica, ktorý bol na pracovnom výjazde vo Vranove nad Topľou, odpovedal jeho podpredseda, minister vnútra Robert Kaliňák.

Najdôležitejším bodom schôdze, ktorá trvala desať dní, bol budúcoročný štátny rozpočet. Plénum ho schválilo aj napriek tvrdej opozičnej kritike. Poslanci rozhodli tiež o prelomení prezidentovho veta, keď opätovne hlasovali za zákon o zbraniach a strelive, umožňujúci zbraňovú amnestiu, ktorú im prezident vrátil.

Okrem iného schválili predtým niekoľkokrát stiahnutú novelu vysokoškolského zákona. Minulý týždeň absolvovali zákonodarcovia tiež mimoriadnu schôdzu zvolanú na žiadosť opozície s cieľom odvolať ministra výstavby Igora Štefanova za tzv. nástenkový tender. Rokovanie 42. schôdze Národnej rady SR ukončil o 15:00 jej podpredseda Tibor Cabaj. Na poslednej tohtoročnej schôdzi by sa mali poslanci zísť 1. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu