Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Na TU došlo k vážnym pochybeniam, priznal Mikolaj

Ján Mikolaj
Ján Mikolaj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka, ktorá podľa médií prideľovali tituly po neštandardne krátkom štúdiu, došlo k vážnym pochybeniam. Vyhlásil to dnes v parlamente minister školstva Ján Mikolaj (SNS), ktorý sa odvolal na predbežné výsledky kontroly na univerzite. Bližšie ich však nespresnil.

Mikolaj nedávno vyhlásil, že ak sa podozrenia potvrdia, fakulta Trenčianskej univerzity môže prísť o právo udeľovať vysokoškolské tituly. "Na základe kontroly sa ukazuje, že na Trenčianskej univerzite došlo k vážnym pochybeniam," povedal Mikolaj. Ministerstvo poslalo v stredu na verejnú vysokú školu v Trenčíne kontrolu, ktorá má preskúmať podozrenia o neoprávnenom prideľovaní vysokoškolských titulov.

Mikolaj odmietol prípadný problém protizákonného udeľovania titulov riešiť zmenou zákona, na ktorý ho vyzval poslanec Martin Fronc (KDH). Bývalý minister školstva Fronc tvrdil, že podobných prípadov ako na Trenčianskej univerzite môže byť viac.

"Ak sa rýchlo nezasiahne, len narastú krídla tým, ktorí tak konajú," poznamenal. Na Trenčianskej univerzite mali podľa médií získať vysokoškolské tituly za neštandardne krátky čas dcéra dekana Fakulty sociálnych a ekonomických vied či členka fakultného akademického senátu. Rektor Trenčianskej univerzity Miroslav Mečár pred časom označil výhrady k udeľovaniu titulov za neopodstatnené. "Nič protizákonné ohľadom štúdia týchto dvoch študentiek sa nestalo," povedal už skôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu