Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Trenčíne rozdávali diplomy po roku, píše Pravda

ilustračné foto
ilustračné foto

TRENČÍN – Podobne ako v českej Plzni, aj na Trenčianskej univerzite sa dalo vyštudovať rekordne rýchlo. Dekanova dcéra Daniela Bánociová tak získala titul inžinierky. Píše o tom Pravda.

Dcéra súčasného dekana Fakulty sociálnych a ekonomických vied nastúpila na štúdium v akademickom roku 2006/2007. Už v júni na ekonomickej fakulte robila štátnice. Päť ročníkov, počas ktorých bolo treba zozbierať okolo 300 kreditov, zvládla za niekoľko mesiacov. Z toho bola semester na výmennom pobyte v talianskej Bologni.

Dekan sa k celej veci nechcel vyjadrovať s vysvetlením, že na štúdium dcéry nemal nijaký vplyv. Podľa internetovej stránky školy však Bánoci dokonca sedel v štátnicovej komisii, ktorá skúšala jeho dcéru.

Za kratší čas, ako je bežné, vyštudovala aj členka Akademického senátu fakulty Drahomíra Janíková. Tá zvládla päťročné štúdium za dva roky.

Minister školstva Ján Mikolaj sa chystá Trenčiansku univerzitu preveriť. "V žiadnom prípade sa nedá za rok získať inžiniersky titul,“ tvrdí.

Ak sa prípad potvrdí, fakulta môže prísť o možnosť udeľovať tituly. Trenčianska univerzita mala problémy pre expresné udeľovanie diplomov už vlani. Rozdala ich externistom, ktorí si za štúdium platili, ale neštudovali päť rokov na riadnom programe. Dva roky totiž chodili na projekt celoživotného vzdelávania, ktorý nebol schválený ministerstvom školstva. Rezort školstva celú vec prešetroval, nakoniec sa nič nestalo. Do kauzy bol zapletený aj štátny tajomník rezortu školstva Jozef Habánik, ktorý na Trenčianskej univerzite pôsobí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu