Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Obžalovali policajta za usmrtenie vodičky a jej syna!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BANSKÁ BYSTRICA - Vojenský prokurátor obžaloval policajta, ktorý vlani podľa vyšetrovateľov spôsobil tragickú dopravnú nehodu pri Zvolenskej Slatine.

Zrážka policajného auta sprevádzajúceho prevoz peňazí centrálnej banky s ďalším vozidlom si vlani vyžiadala život vodičky a jej deväťročného syna. Mužovi hrozí trest do troch rokov väzenia, informoval dnes hovorca vojenskej prokuratúry Kamil Polčan.

"Vo štvrtok 22. októbra bola podaná obžaloba na Okresný súd vo Zvolene za prečiny usmrtenia a ublíženia na zdraví," povedal Polčan. Policajt prešiel so svojím služobným autom v ľavotočivej zákrute cez plnú čiaru do protismeru, a porušil tak dopravné predpisy. Prokurátor zohľadnil poľahčujúci okolnosť, že išlo o policajný sprievod, a muža obžaloval podľa paragrafu s najnižšou trestnou sadzbou. Za podobný skutok je totiž možné vodiča potrestať podľa iného ustanovenia zákona až desaťročným väzením.

Tragédia sa stala vlani 23. júna medzi Zvolenskou Slatinou a Zvolenom. Ťažko zranená vodička zomrela po prevoze vo zvolenskej nemocnici, jej syn podľahol zraneniam po leteckom transporte do banskobystrickej nemocnice. Pri nehode sa ťažko zranil spolujazdec policajného auta a ľahko zranený bol aj obžalovaný policajt.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu